Pečenemu krompirju vedno dodajte eno sestavino: naredila bo čudež

Navdih 20. Sep 202412:54 1 komentar
pečen krompir
Foto: PROFIMEDIA

Pečen krompir je pogosto zvezda vsakega obroka, a doseči popolno hrustljavost ni vedno preprosto. Velikokrat se zgodi, da krompir postane mehak in kašast, namesto zlato zapečen. Na srečo obstaja enostaven trik, ki vsakič zagotavlja popoln rezultat. Potrebujete pa le eno sestavino, ki jo večina ljudi že ima v svoji kuhinji.

Ni hujšega, kot ugrizniti v nedeljsko kosilo in naleteti na pečen krompir, ki je mehak in kašast namesto hrustljav in zlato rjav.

Na srečo obstaja enostaven način, kako zagotoviti popolno hrustljavost vsakič, ko pečete krompir. Presenetljivo je, da potrebujete samo eno preprosto sestavino, ki jo verjetno že imate v kuhinji – zdrob.

Kuharica Mary Berry, ki slovi po svojih preprostih, a učinkovitih kuharskih trikih, je razkrila ta preizkušeni način priprave hrustljavega krompirja. Ključ do uspeha je, da krompir pred pečenjem posujete z zdrobom. “Krompir vsebuje veliko vlage, zdrob pa absorbira odvečno vlago na površini krompirja, kar preprečuje, da bi med pečenjem postal kašast,” je Berry povedala za Express.

Postopek priprave hrustljavega krompirja

Olupljen in narezan krompir krompir posušite in ga posujte s soljo in zdrobom. Zdrob bo absorbiral odvečno vlago in omogočil, da krompir dobi hrustljavo skorjico med peko.

Krompir pecite v pečici, ki ste jo že predhodno segreli na 200 °C. Pomembno je, da pečete krompir na vroči maščobi, bodisi na olju ali maslu, saj bo to pripomoglo k zlati barvi in hrustljavosti.

S tem nasvetom lahko krompir preprosto spremenite v pravo mojstrovino vsakič, ko ga postavite v pečico.

BONUS VIDEO:

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje