
Če si želite na enostaven način popestriti mesne ali ribje jedi, so pečeni šparglji odlična rešitev za vas.
Pečeni šparglji so preprosta priloga, za katero potrebujete le nekaj sestavin iz vaše kuhinje, piše Punkufer.
Priprava okusne priloge je enostavna in vam ne bo vzela veliko časa, šparglje pa lahko postrežete k več jedem. Dodate jih lahko šunki, lososu ali celo jajcem.
Še posebej je priporočljivo, da pečene šparglje pripravite v aluminijasti foliji, zaradi katere bo vaša priloga še bolj okusna.
Sestavine
- 500 gramov špargljev
- 150 gramov masla
- 1 limona
- 1 žlica mešanice mediteranskih začimb
- sol in poper po želji
Priprava
Odtrgajte večji kos aluminijaste folije in nanj položite očiščene šparglje. Po želji jih potresite s soljo, poprom in mešanico mediteranskih začimb.
Maslo razrežite na manjše kocke in jih položite na šparglje, nato pa jih prekrijte s tankimi rezinami limone in vse skupaj z vseh strani prekrijte s folijo.
Prilogo položite v pečico na 200 stopinj Celzija za približno 12 do 15 minut oziroma dokler niso šparglji pečeni. Pazite, da ne postanejo premehki, nato pa jih odvijte iz folije in postrezite kot prilogo.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!