Za različne vrste testa obstaja vrsto receptov in trikov, ki tudi manj izkušenim kuharjem omogočajo pripravo okusnega kruha, peciva ... Razkrivamo vam sestavino in način priprave, ki bo vaše pecivo naredila še bolj okusno in mehko.
Izkušeni peki so razkrili, kaj dodajajo testu, da dobi popolno teksturo in okus. Gre za sestavino, ki jo ima doma vsak – maslo. To je sicer pogosta sestavina v receptih za testo, vendar ga redko kdo doda na način, kot ga dodajo peki.
Običajno maslo dodamo v obliki koščka na sobni temperaturi ali stopljenega, vendar na spletni strani Krstarica svetujejo, da maslo pred dodajanjem malo popražite.
Kako dodati maslo?
V ponev dodajte maslo, in ko se stopi, ga pražite še sedem do osem minut, pri tem pa ves čas mešajte. Nato ga prelijte v posodo in pustite, da se ohladi. Tako pripravljeno maslo dodajte testu in ga dobro pregnetite.
Pecivo bo neverjetno okusno in mehko, pisanje Stvar ukusa povzema portal Krstarica.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!