Pet napak, zaradi katerih vam polnjene paprike nikoli ne uspejo

Navdih 25. Avg 202419:24 0 komentarjev
polnjena paprika
Foto: PROFIMEDIA

Vsaka hiša ima svoj recept za polnjene paprike. In čeprav vsak domači mojster pozna svoje trike, boste dober rezultat v kuhinji dosegli že, če se izognete tem petim napakam.

Prva napaka se pogosto zgodi že na začetku, ko iščete primerne paprike za polnjenje. Najboljše so tiste s tankimi stenami, na primer vrsta babura. Kot piše portal punkufer, lahko seveda poskusite eksperimentirati z ​​drugimi vrstami paprik, vendar boste v tem primeru dobili popolnoma drugačno jed od tiste, ki so jo tradicionalno pripravljale mame in babice.

Naslednja napaka se pogosto zgodi pri izbiri mletega mesa. Čeprav ima vsak kuhar svoj recept, se za polnjenje paprik najpogosteje uporablja mešanica mletega mesa, riža, čebule in začimb. Ker nihče ne mara suhih polnjenih paprik, je nujno treba ujeti dobro mešanico mletega mesa. Čista govedina se običajno izkaže za presuho, zato je bolje uporabiti mešano mleto meso. Dobro razmerje je 70:30 v korist govedine.

Pozoren je treba biti tudi pri polnjenju paprik, ki jih nikoli ne smemo nadevati povsem do vrha. Riž se namreč med kuhanjem napihne, zato pa lahko zmes zleze ven ali pa paprika popoka. Da bi se delno izognili temu, lahko odprtino na vrhu paprike pokrijemo z rezino paradižnika, ki se bo hkrati lepo vklopil v paleto okusov jedi.

Paprika sodi med težje prebavljivo zelenjavo. Če pa k temu dodamo še maščob, s katero nekateri zgoščajo omako, se lahko zgodi, da vam bo žal, če ste pojedli kakšno preveč. Bolje je, da namesto z maščobo omako zgostimo s škrobom. Mešanica vode in moke bo dosegla enak učinek.

Pomembna je tudi izbira riža. Če izberete nekvalitetnega ali pa ga prekuhate, vam polnjene paprike ne bodo uspele tako dobro. Najbolje je, da polnilu dodamo surov riž ali pa ga pred tem na kratko popečemo na olju ali masti, še svetuje portal punkufer.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!