Ponujamo vam recept za lahko in okusno poletno jed, ki jo je enostavno pripraviti: jajčevec "na harmoniko".
Jajčevci, bučke, paprika in paradižnik so nekako zaščitni znak poletne kulinarike.
Tokrat vam ponujamo recept za malce drugače pripravljene jajčevce – in sicer “na harmoniko”. Kaj to pomeni? Preprosto: jajčevec narežemo na rezine, vendar ne do konca, med rezine damo sir, vse skupaj pa s paradižnikovo omako zapečemo v pečici. Ampak gremo po vrsti:
Sestavine
1 večji jajčevec
0,25 litra paradižnikove omake
150 gramov mocarele
30 gramov naribanega parmezana
1 paradižnik
2 lista sveže bazilike
sol in poper
rastlinsko ali oljčno olje
grobo mleti česen
Priprava
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.
Po dnu pekača razmažite paradižnikovo omako. Jajčevec operite, obrišite in ga po dolgem nekajkrat globoko zarežite, vendar ne do konca, ampak tako, da se rezine še vedno držijo skupaj. Tako narezan jajčevec postavite v pekač. Med rezine vstavite rezine mocarele in paradižnika ter koščke listov bazilike.
Vse skupaj posolite, popoprajte in potrosite z mletim česnom. Prelijte tudi z malce olja.
Pekač pokrijte z alu folijo in ga postavite v ogreto pečico za okoli 50 minut oziroma dokler se jajčevec ne zmehča. Takrat folijo odstranite, po jajčevcu pa potrosite parmezan in pekač ponovno postavite v pečico, da se parmezan zapeče – okoli pet minut.
Postrezite s kosom kruha in solato po želji. Dober tek.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!