
Če si želite pripraviti popolno poletno jed, ki vas bo osvežila, so kozice z breskvami in paradižniki idealna izbira za vas.
Oglaševanje
Paradižniki in breskve so najboljšega okusa prav poleti, ko dozorijo na naših vrtovih, zaradi česar so zdaj idealni za popestritev vaših vsakdanjih obrokov, piše The Independent. Pripravite jih lahko skupaj s kozicami in tako uživate v popolni poletni jedi.
Priprava jedi je enostavna tudi za tiste, ki se v kuhinji ne znajdejo, za vse skupaj pa boste potrebovali le 20 minut.
Oglaševanje
Sestavine
- tri narezane breskve brez koščic (lahko tudi nektarine ali slive)
- limona
- 400 gramov češnjevih paradižnikov
- ena rdeča čebula
- 200 gramov zdrobljene fete
- pet žlic olivnega olja
- štirje ploščati kruhki
- 12 kozic z oklepom
- origano
- po želji čilijevi kosmiči
Priprava
Žar ali ponev segrejte na srednje visoki temperaturi, nato pa narezane koščke breskev in limone pecite, dokler se ne zmehčajo in ponekod zažgejo. Za breskve potrebujete dve do tri minute, za limono pa od štiri do pet.
Oglaševanje
V skledi zmešajte paradižnike, čebulo, feto in origano, nato pa dodajte še pečene breskve in iztisnite sok iz polovice limone. Dodajte olivno olje ter po želji še čilijeve kosmiče in sol, nato pa vse skupaj dobro premešajte.
Kozice začinite s soljo in jih pecite do dve minuti na vsaki strani, dokler niso rožnate in pečene. Odstavite jih z ognja in jih ohranite na toplem.
Na žaru segrejte še kruhke in počakajte približno minuto na vsaki strani, da se napihnejo.
Oglaševanje
Vse skupaj postrezite na krožniku in čez kozice iztisnite sok iz preostale polovice pečene limone.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje