Ameriška kuhinja je polna težkih jedi, tudi ta je ena takšnih.
Ena od jedi, ki jo Američani obožujejo, so preproste testenine s tuno. Ampak jih pripravijo tako, da so še bolj kalorične od naših. Skuhajo testenine, jih zmešajo s sirovo omako, dodajo tuno iz konzerve, nato pa jih zapečejo v pečici.
Če boste poskusili tudi vi, potrebujete naslednje sestavine: 500 ml polnomastnega mleka, 300 g tune v pločevinkah, 250 g testenin, 170 g naribanega čedarja, 100 g koruze, 100 g graha, 50 g masla, 45 g naribanega parmezana, 3 žlice moke, 2-3 stroke česna, 1 čajno žličko gorčice, sol in malce popra ter drobtine.
Priprava: testenine skuhamo in pri tem pazimo, da ostanejo al dente. V loncu raztopimo maslo in ga zmešamo z moko. Na maslu med stalnim mešanjem približno eno minuto pražimo moko.
Nato postopoma začnemo dodajati mleko in nenehno mešamo, da preprečimo nastanek morebitnih grudic. Omako kuhamo toliko časa, da se zgosti. Začinimo s soljo, poprom in mleto gorčico. Vmešamo nariban parmezan in polovico čedarja in pustimo, da se sir stopi v omako.
Testenine nato preložimo v pekač. Vmešamo odcejeno tunino iz konzerve in vse skupaj prelijemo s sirno omako. Na vrh mešanice po želji dodamo še preostali nariban čedar in drobtine.
Vse skupaj pečemo v predhodno segreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 20 minut.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!