Če še nikoli niste poskusili pice z bučkami namesto testa, ne veste, kaj zamujate. Ne glede na to, ali želite jesti bolj zdravo ali samo poskusiti nekaj novega, vam bo ta preprost recept všeč. Za pripravo potrebujete samo pet sestavin.
Skrivnost te pice je v naribanih in zelo dobro odcejenih bučkah, poleg njih pa potrebujete le 2 jajci, parmezan, mocarelo in tapiokin škrob. Rezultat je popolna podlaga za nadeve po vaši izbiri in pravi okus pice. Kot poroča portal Punkufer.hr, okusa bučk sploh ne boste opazili, prispevajo pa hrustljavo teksturo.
Za pripravo te slastne bučkine pice boste potrebovali le od 10 do 15 minut, nato jo boste toliko časa še pekli. Skratka, niti pol ure do odličnega obroka – vredno poskusiti.
Sestavine
Testo:
250 g naribanih in odcejenih bučk (2 srednji bučki)
60 g drobno naribanega parmezana
225 g mocarele
2 jajci
80 g tapiokinega škroba
po želji malo ekstra deviškega oljčnega olja
Začimbe, po želji:
1 žlica posušenega origana
1 ½ čajne žličke posušene bazilike
½ čajne žličke česna v prahu
Nadev po želji:
paradižnikova omaka
mocarela
feferoni
dušene gobe
Priprava
Pečico segrejemo na 225 stopinj. Pripravimo pekač in ga damo v pečico, da se segreje.
V veliki skledi zmešamo odcejene in posušene naribane bučke, parmezan, mocarelo, jajca, tapiokin škrob in začimbe po želji. Dobili boste gosto mehko zmes.
Zmes vlijemo na peki papir in z navlaženo silikonsko lopatko oblikujemo enakomerno debel krog s premerom približno 33 centimetrov. Z mokrimi rokami ali lopatko odrežemo rob.
Pico s peki papirjem prestavimo v pečico.
Pečemo 15 minut oziroma dokler pica ne začne postajati zlato rjave barve.
Bučkino pico vzamemo iz pečice, dodamo omako in prelive po želji, nato vrnemo v pečico za 5 minut oziroma dokler se sir ne stopi in robovi postanejo hrustljavi.
Pico vzamemo iz pečice in pustimo stati 2 minuti, nato jo narežemo na rezine in še toplo postrežemo. Pa dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!