Preprost recept za pravi okus poletja: predjed z bučkami v glavni vlogi

Navdih 20. Jun 202417:45 0 komentarjev
bučke
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Ta odlična predjed je preprosta za pripravo, lahka in okusna. Odlično pa se obnese tudi kot priloga.

Če imate doma bučke, imate tudi večino sestavin, ki jih zahteva ta recept. Potrebujete le še malo smetane, moke, vode, mlete paprike in svežega kopra, ki bo lepo zaokrožil okuse in se pregovorno poda tako k bučkam kot smetani.

Če želite, da ta poletna jed postane še bolj sveža, jo na koncu pokapljajte z nekaj kapljicami limoninega soka.

Sestavine

4 srednje velike bučke, narezane na tanke rezine

2 čajni žlički soli

3 žlice olja

1 čebula, drobno sesekljana

2 žlici svežega kopra, sesekljanega

1⁄3 skodelice kisle smetane

1 čajna žlička mlete sladke paprike

4 1⁄2 žličke moke

3 žlice hladne vode

sok limone, za serviranje, če želite

Priprava

Bučko narežemo na tanke rezine. Solimo, premešamo in pustimo eno uro v hladilniku. Po eni uri vzamemo iz hladilnika in odcedimo.

Segrejemo olje in pražimo čebulo, da postane mehka in prozorna.

Dodamo odcejane bučke in koper ter kuhamo toliko časa, da se bučke zmehčajo.

Kislo smetano, papriko, moko in vodo stepemo v gladko zmes. Dodamo v ponev k bučkam in kuhamo približno 5 minut, da moka ne ostane surova.

Postrežemo toplo, samo ali z mesnimi kroglicami. Pa dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!