Preprosta in hitro pripravljena sladica, nad katero bodo navdušeni vsi

Navdih 06. Maj 202421:41 1 komentar
krhko pecivo
Foto: PROFIMEDIA

Plasti karamele in čokolade na krhkem biskvitu tvorijo priljubljeno škotsko sladico, ki ne zahteva preveč sestavin, le malo truda.

Krhko pecivo, ki izvira iz slikovite Škotske, je postalo slastno razvajanje za brbončice po vsem svetu.

Krhko pecivo je znano po svoji bogati teksturi in maslenem okusu, ki se kar topi v ustih. Njegova preprosta sestava, ki vključuje le maslo, sladkor in moko, omogoča enostavno pripravo, obenem pa nudi nešteto možnosti za eksperimentiranje z okusi in dodatki.

Čeprav je klasično krhko pecivo že samo po sebi neustavljivo, ga je mogoče še nadgraditi z dodatki, kot sta čokolada in karamela.

Punkufer.hr je delil recept za to čudovito preprosto sladico, ki vabi k ustvarjanju in razvajanju z okusi.

Sestavine za testo

  • 250 g navadne moke
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 175 g masla, zmehčanega

Sestavine za karamelo

  • 100 g masla ali margarine
  • 100 g svetlega muscovado sladkorja
  • 397 g kondenziranega mleka

Sestavine za glazuro

  • 200 g čokolade

Priprava

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija. Kvadraten ali pravokoten pekač dolžine približno 20 cm rahlo namastimo.

V skledi zmešamo 250 g navadne moke in 75 g sladkorja v prahu. Dodamo 175 g zmehčanega masla in mešamo toliko časa, dokler ne dobimo drobtinaste zmesi. Zmes gnetemo toliko časa, da dobimo testo, ki ga vtisnemo na dno pekača.

Testo nežno prebodemo z vilicami in pečemo približno 20-25 minut. Pustimo, da se ohladi kar v pekaču.

Za karamelno plast v ponvi stopimo maslo ali margarino, nato dodamo sladkor in kondenzirano mleko. Počasi segrevamo in mešamo, dokler se sladkor ne raztopi. Ko zmes zavre, zmanjšamo ogenj in mešamo še približno 5-10 minut, dokler se ne zgosti. To prelijemo čez ohlajeno testo.

Na pari počasi stopimo čokolado in jo nato prelijemo čez ohlajeno karamelno plast. Pustimo, da se strdi. Narežemo na manjše kose.

Dober tek.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje