Preprosta jed, ki jo obožujejo Italijani: pečene testenine vas bodo navdušile

author
M. L.
22. jan 2025. 04:30
>
04:28
Pasta frittata, recept, jed, kosilo
Foto: Profimedia | Foto: Profimedia

Pečene testenine so odlična izbira za obrok, ne glede na letni čas. Jed, ki je zelo priljubljena med Italijani, vam ne bo vzela veliko časa, priprava pa je zelo enostavna.

Tako tople kot hladne pečene testenine so zelo priljubljen obrok pri naših zahodnih sosedih. So primer le ene od številnih jedi tako imenovane revne kuhinje (Cucina Povera), ki temelji na preprostih in cenovno ugodnih obrokih, piše Punkufer.hr.
Priprava pečenih testenin je idealna za vse, ki si med kuhanjem želite biti kreativni. V jed lahko dodate sestavine po vaši izbiri, pa naj bo to meso, zelenjava, vaš najljubši sir ali le kakšna začimba, na primer bazilika.

Kuhanje vam bo vzelo malo časa, vse potrebne sestavine pa imate najverjetneje že v shrambi.

Sestavine:



  • 400 gramov kuhanih testenin

  • 40 gramov parmezana + za serviranje

  • 4 velika jajca

  • sol in poper

  • olivno olje



Priprava


Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija. V večji skledi zmešajte jajca in jim nato dodajte nariban parmezan. Maso začinite s soljo in poprom, vse skupaj dobro premešajte, nato pa v skledo dodajte še testenine.

Ponev, ki je primerna za pečico, najprej segrejte na srednje močnem ognju in vanjo dodajte tri žlice olja. Zatem prilijte maso z jajci in testeninami ter počakajte, da na dnu postane hrustljava. Jed v ponvi nato za pet minut položite v pečico, da dobi bolj čvrsto obliko.

Na večjem krožniku obrnite testenine, nato pa jih ponovno položite v ponev in jih v pečici pustite še za pet minut, da se zapečejo na obeh straneh. Jed nato postrezite in jo po želji še potresite z ostanki naribanega parmezana.

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih