
Kremasta kostanjeva torta brez peke – jesenska sladica, ki očara vsakega sladokusca.
Oglaševanje
Ta kremasta kostanjeva torta brez peke je prava jesenska poslastica, ki se kar topi v ustih.
V hladnih, deževnih dneh ta torta postane zvezda vsake mize. Vsak grižljaj prinaša toplino, bogato, kremasto teksturo in pristen, očarljiv vonj jeseni – popolna poslastica, ki presega vse torte, ki ste jih doslej poskusili.
Oglaševanje
Priprava te torte je preprosta, rezultat pa izjemen. Osnova iz kostanjevega pireja in piškotov se topi v ustih, lahka stepena smetana pa ji doda neustavljivo mehkobo. Ni zapletenih postopkov, le sledite korakom in užitek je zagotovljen, priporoča srbski Informer, ki je objavil tudi recept.
Sestavine
- 400 g kostanjevega pireja
- 200 g mletih piškotov
- 200 ml sladke smetane
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 čajna žlička vanilje v prahu
- malo ruma po želji
Priprava
Kostanjev pire zmešajte z mletimi piškoti. Po želji dodajte malo ruma za dodatno aromo.
Oglaševanje
Sladko smetano stepajte s sladkorjem v prahu in vaniljo, dokler ne doseže čvrste, kremaste teksture.
V pekač najprej nanesite plast kostanjevo-piškotne mešanice, nato plast stepene smetane. Postopek ponavljajte, dokler ne porabite vseh sestavin. Zgornjo plast zaključite s stepeno smetano in po želji okrasite z drobtinami piškotov ali naribanim kostanjem.
Pred serviranjem pustite torto v hladilniku vsaj 2–3 ure, da se okusi povežejo.
Oglaševanje
Uživajte v vsakem grižljaju
Ko enkrat poskusite to torto, se vam bodo običajne sladice zdele dolgočasne. Vsak košček prinaša občutek topline, zadovoljstva in prave esence jeseni. Vaša miza bo postala prava oaza uživanja in vsak, ki bo torto poskusil, si bo zaželel še enega kosa.
Delite to torto, delite veselje in uživajte v teh posebnih trenutkih, ki jih prinaša jesenski čas.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Najbolj brano
Oglaševanje
Oglaševanje