Pire krompir je odlična priloga vsem vrstam mesa in zelenjavi, priznani kuhar pa trdi, da ga pripravljamo na povsem napačen način.
Tyler Florence, znani kuharski mojster Food Networka, najbolj znanega televizijskega programa, ki se ukvarja s hrano in vsem, kar je z njo povezano, razkriva skrivnost popolnega pireja, ki bo vaše brbončice razvajal kot še nikoli prej. Florence pravi, da ljudje pire krompir pripravljajo povsem napačno.
Trdi, da krompir kuhamo v povsem napačni tekočini – vodi. Olupljeni in oprani krompir pa bi se moral kuhati v smetani, v kateri smo prej stopili maslo, piše bosanski N1.
Kaj potrebujemo?
Le nekaj preprostih sestavin: olupljen in narezan krompir, nekaj žlic olivnega olja, maslo, smetano ter po želji začimbe in česen.
Postopek je prav tako preprost. V lonec s smetano za stepanje (cca. 0,5 l) dodamo olupljen, opran in narezan krompir, 3 žličke olivnega olja in 3 žličke masla.
Po želji dodamo sol, začimbe in česen.
Lonec pokrijemo in pustimo, da počasi vre 20 minut, da se okusi združijo.
Krompir odcedimo, vendar shranimo tekočino, v kateri se je krompir kuhal. Malo jo bomo namreč dodali v zmes s krompirjem.
Ko je krompir kuhan, ga dobro pretlačimo v kremast pire.
Tyler trdi, da je ta metoda ključna za ohranjanje vseh okusov krompirja in smetane, ki se bodo razkrili v vsakem grižljaju. Pozabite na dolgočasen pire krompir in se pripravite na nepozabno kulinarično doživetje!
Pa dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!