Kako do popolnega pire krompirja? S tem trikom vam bo zagotovo uspel

Navdih 06. Nov 202309:55 0 komentarjev
Pire Krompir
Foto: PROFIMEDIA

Idealen pire krompir mora biti odlično začinjen, rahel in brez grudic. Kako pa doseči, da bo ta priloga popolna?

Številni uspešnost priprave pireja pripisujejo vrsti krompirja, dolžini kuhanja, pa tudi, kako ga pretlačiti. Čeprav so vsi ti dejavniki pomembni, je avtor kuharske knjige J. Kenji López-Alt delil trik, ki prekaša vse druge.

Ta trik ne vključuje masla ali kisle smetane, čeprav seveda ne more škoditi, ampak skrivno sestavino. In to je ledeno mrzla voda.

Če ste že kdaj sami pripravljali ocvrti krompirček, ste morda že seznanjeni z namakanjem narezanega krompirja v mrzli vodi, zato da odstranite odvečni škrob. Tako dobite krompirček, ki je hrustljav in zlato obarvan, notranjost pa rahla in puhasta. Isti trik velja za pire krompir. Ko krompir narežete, ga namočite v ledeni vodi, ki bo izločila odvečni škrob, pire krompir pa bo popoln, poroča N1 Zagreb.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!