Jed, ki je navdušila splet: kako pripraviti domače kosmiče

Navdih 04. Apr 202410:04 0 komentarjev
cimetovi kosmiči
Foto: PROFIMEDIA

Če niste ljubitelji industrijsko predelane hrane in umetnih dodatkov, si lahko s tem enostavnim receptom kosmiče za zajtrk spečete kar sami.

Žitni kosmiči so najljubši zajtrk mnogih. Če niste ljubitelji industrijsko predelane hrane in umetnih dodatkov, jih lahko spečete sami. Zanje potrebujete le sestavine, ki jih ima doma vsak.

Zahvaljujoč TikTok računu Nare Smith je ta recept za cimetove kosmiče postal viralen. Uporabniki pa so bili nad njih navdušeni. Za pripravo ne potrebujete posebnih sestavin, le nekaj moke, sladkorja, olja – in cimeta.

Sestavine:

120 g riževe moke

65 ml vode

60 g polnozrnate moke

50 g belega sladkorja + sladkor za posip

5 žlic rastlinskega olja

1 čajna žlička cimeta

¼ čajne žličke sode bikarbone

Priprava:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija.

V večji skledi zmešamo suhe sestavine: riževo moko, pšenično moko, sladkor, cimet in sodo bikarbono. Zalijemo z vodo in oljem ter vse skupaj dobro premešamo.

Dobljeno zmes položimo med dva lista peki papirja in razvaljamo na na debelino približno tri do pet milimetrov.

Testo z rezalnikom za pico narežemo na manjše kocke in potreseno s sladkorjem.

Žitne kosmiče pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj Celzija približno 10 minut. Nato temperaturo znižamo na 120 stopinj Celzija in pečemo še 35 do 45 minut, dokler ne postanejo hrustljavi.

Ohladite in postrezite z mlekom po želji. Pa dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!