Ponujamo vam recept za pečen sladki krompir, ki bo hrustljav, a znotraj mehak. Marinada pa mu bo dodala slasten umami okus.
Sladki krompir ali batata, kot mu tudi pravijo, je prehranska bomba, piše portal Pun Kufer.
Bogat je z vitamini, minerali, antioksidanti in vlakninami, ki ugodno delujejo na človeški organizem. Je tudi osnova za mnoge jedi.
Recept, ki ga ponujamo danes, pa vsebuje tudi marinado z misom, tradicionalno japonsko začimbo, ki mu bo dodala umami okus. Miso dobite v trgovinah ali na oddelkih z azijsko hrano. Obstaja rumeni, beli in rdeči miso. Na voljo je v prahu ali kot pasta. Za tokratni recept potrebujete belo miso pasto.
Tako pripravljen sladki krompir bo hrustljav, a znotraj mehak, ter tako okusen, da mesa sploh ne boste pogrešali, piše portal.
Sestavine:
700 g sladkega krompirja
2 čajni žlički bele miso paste
1 jušna žlica stopljenega masla
1 jušna žlica jabolčnega kisa
1 jušna žlica javorjevega sirupa ali medu
1 čajna žlička sesekljanega svežega rožmarina
sol in poper po okusu
Priprava:
Sladki krompir dobro operite, ga posušite in narežite na okoli dva centimetra debele rezine.
V večji skledi zmešajte stopljeno maslo, miso, sol in poper. Dodajte narezani sladki krompir in premešajte.
Pekač obložite s peki papirjem in nanj položite rezine tako, da se ne dotikajo.
Pecite v pečici, predhodno ogreti na 200 stopinj Celzija približno pol ure. Po 15 minutah rezine sladkega krompirja obrnite in pecite na drugi strani preostanek časa oziroma tako dolgo, da na zunaj postane hrustljav, navznoter pa naj bo še mehak.
Med ali javorjev sirup zmešajte z jabolčnim kisom in z nastalo zmesjo nakapajte pečene rezine. Potrosite s sesekljanim rožmarinom in postrezite.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!