Za pripravo kokosovih kroglic potrebujete le štiri sestavine. Namesto biskvita uporabite že pripravljene čajne piškote. Sladkost pa lahko dosežete s kondenziranim mlekom in kakavom. Za popoln okus kroglice povaljajte v kokosovi moki.
V Avstraliji to sladico imenujejo lamington, pri nas pa se je prijelo ime čupavci. Slastni prigrizek iz pečenega biskvita, prepojenega s čokolado, in povaljanega v kokosovi moki, je nadvse primerna sladica v tem prazničnem času.
Če niste vešči peke tort, imate pa radi čupavce, nikar ne obupajte. Predstavljamo vam recept za preproste kroglice brez peke, ki posnemajo okus biskvita. Najboljše od vsega pa je, da za njihovo pripravo potrebujete zgolj štiri sestavine. Namesto biskvita raje uporabite že pripravljene čajne piškote. Sladkost sladice lahko dosežete s sladkanim kondenziranim mlekom in kakavom, okus pa bo dopolnil kokos, poroča Punkufer.
Sestavine:
397 gramov sladkega kondenziranega mleka
250 gramov čajnih piškotov
150 gramov kokosove moke + posip
2 veliki žlici kakava v prahu
Priprava:
Piškote zmeljite v prah in jih zmešajte s kakavom in kokosovo moko. V zmes zlijte kondenzirano mleko in dobro premešajte. Iz dobljene zmesi oblikujte kroglice, ki jih nato dodatno povaljajte v kokosovi moki.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!