Čeprav se zdi kuhanje riža nadvse preprosto, velikokrat ni tako, saj se lahko zlepi, prilepi na posodo ali je razkuhan. To lahko odpravite s sestavino, ki jo skoraj zagotovo imate doma.
Oglaševanje
Če se vam pogosto zgodi, da je riž po kuhanju preveč mehak, lepljiv ali brez prave teksture – niste edini.
Mnogi imajo težave s pripravo te na videz preproste sestavine. A obstaja majhen trik, ki naredi veliko razliko, piše portal Naj Žena.
Ključ je v razmerju vode in riža
Zlato pravilo pravi: tri skodelice vode na eno skodelico riža. Tako se boste izognili temu, da bi bil riž preveč kuhan ali da bi se zlepil v grudice.
Pazite tudi, da voda ne bo preveč vroča. Ko zavre, znižajte temperaturo na minimum (rahlo vretje), pokrijte lonec in ne mešajte riža. Kuhajte samo tako dolgo, da riž vodo popije.
Po kuhanju pustite riž počivati še od 5 do 10 minut pokrit, da se sprosti para in zrna postanejo rahla.
Oglaševanje
Dodatek, ki spremeni vse
Še en uporaben nasvet je delila Jelena Kocmanović, ki na Instagram profilu Naš dan svaki dan (Naš dan vsak dan) že vrsto let deli kuharske nasvete in recepte.
"Med kuhanjem dodajte nekaj kapljic limoninega soka," svetuje Jelena. "Riž se ne bo lepil in bo ostal lepo rahel – ne glede na to, katero jed pripravljate."
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje