
Ta sladica je zdrava alternativa industrijskim prigrizkom – veganska, brez glutena in pripravljena v manj kot 30 minutah.
Le kdo ne mara kombinacije kokosa in čokolade? Namesto da posegate po kupljenih čokoladicah, si lahko te okusne prigrizke pripravite kar doma. Brez umetnih dodatkov in s popolnoma naravnimi sestavinami. Priprava je tako enostavna, da lahko pri njej sodelujejo tudi mlajši otroci, končni rezultat pa je božanska poslastica, ki bo navdušila celotno družino, piše srbski City Magazine, ki je objavil tudi recept za to lahko in zdravo sladico.
Sestavine
- 200 g kokosove moke
- ½ skodelice polnomastnega kokosovega mleka
- 2 žlici javorjevega sirupa (lahko tudi med)
- 200 g temne čokolade
Priprava
V večji skledi zmešajte kokosovo moko, kokosovo mleko in javorjev sirup. Dobro premešajte, da dobite gosto, kompaktno zmes.
Iz pripravljene mase oblikujte majhne ploščice ali kroglice ter jih položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Postavite jih v zamrzovalnik za 10-15 minut, da se strdijo.
Medtem nad paro ali v mikrovalovni pečici stopite temno čokolado.
Vsako kokosovo ploščico pomočite v stopljeno čokolado in jih ponovno postavite na pekač.
Čokoladne tablice postavite v hladilnik, da se čokolada popolnoma strdi.
Hranite jih v zaprti posodi v hladilniku ali zamrzovalniku. Tako preprosto in okusno – popolna sladica za vse ljubitelje kokosa in čokolade.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!