
Chefinja in pisateljica Aefa Mulholland je za Business Insider delila izvrstne recepte za hitre in enostavne jedi, ki jih lahko pripravite v cvrtniku na vroč zrak. Med njimi so tudi recepti za slastne zajtrke.
1. Sladko slan sendvič za odličen začetek dneva
Chefinja Aefa Mulholland pravi, da najprej pripravite dve ramekin posodici. Gre za majhno glazirano keramično ali stekleno posodo, ki jo uporabljamo pri pripravi in serviranju različnih jedi.
V eno posodico dajte žlico masla, rjavega sladkorja in četrtino skodelice sesekljane čebule. Drugo posodico namažite z oljem in vanjo vbijte jajce.
Razrežite žemljico in jo položite v cvrtnik na vroč zrak, poleg pa postavite še skodelici in nekaj trakov slanine. Po treh minutah žemljici obrnite, dodajte narezan čedar in pecite približno sedem minut oziroma dokler jajce in slanina nista pripravljena. Sendvič nato samo še sestavite in postrezite z narezanim paradižnikom.
2. Jajčni mafini
Za zajtrk lahko pripravite tudi slastne jajčne mafine. Potrebujete tri jajca, nariban čedar, koriander, črne olive, narezane češnjeve paradižnike, žličko narezanega čilija, žličko sesekljane rdeče čebule, sol in poper.
Sestavine zmešajte in napolnite silikonske modelčke za mafine. Jed 12 minut pečete na 170 stopinjah Celzija.
3. Francoski opečenec
Kose kruha namočite v mešanico jajc, mleka in vaniljevega ekstrakta za vsaj pet do deset minut. Nato kruh položite v cvrtnik, vsako stran pa pecite od štiri do šest minut na 190 stopinjah Celzija. Če se vam zdi, da je francoski opečenec preveč suh, lahko posodo v cvrtniku pred peko popršite z malce olja.
Za piko nad i opečenec posujte s sladkorjem v prahu.

4. Sveža skutna torta oziroma cheesecake
Najprej zdrobite nekaj grahamskih krekerjev (odlično se obnesejo tudi medenjaki), jih zmešajte s sladkorjem in maslom ter maso razdelite v mafin skodelice. Nato v drugi posodi zmešajte kremni sir, jogurt, vaniljev ekstrakt, jajce, sladkor in limonino lupinico ter zmes prelijte na plast krekerjev.
Cvrtnik segrejte na 170 stopinj Celzija in vanj za osem do deset minut postavite mini tortice oziroma cheesecake. Počakajte, da se ohladijo, in jih postrezite s kompotom, svežim sadjem ali marmelado.
5. Polnjen krompir
Ta recept vključuje dve fazi. Najprej krompir v cvrtnik postavite na 200 stopinj Celzija za 45 minut. Krompir vzemite ven, ga izdolbite in vsebino zmečkajte. Temu dodajte različne dodatke, kot so slanina, sir, čebula, začimbe. Krompir nadevajte in ga za pet minut vrnite v cvrtnik.

6. Buffalo cvetača
V cvrtniku lahko pripravite cvetačo z omako buffalo, ki se jo sicer običajno postreže skupaj s piščančjimi perutničkami. Zmešajte moko, koruzni škrob, sol, poper in vodo, v zmes pa pomočite koščke cvetače. Osem do deset minut jih pecite na 230 stopinjah Celzija. Cvetačo vzemite iz cvrtnika, jo premažite z buffalo omako in jed pecite še okoli deset minut.
7. Karamelizirane banane s sladoledom
Chefinja Aefa Mulholland pravi, da ji je še posebej všeč recept za karamelizirane banane. Sedež narežite na poljubno velike rezine, obe strani premažite z oljem, maslom ali kosovim oljem, posujte z rjavim sladkorjem in cimetom. Vsako stran nekaj minut pecite na 190 stopinjah Celzija.
Če so banane bolj zrele, se bodo bolje karamelizirale. Jed postrezite s sladoledom.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!