Sestavina iz hladilnika, zaradi katere bo pečeni krompir še boljši

Navdih 28. Nov 202404:42 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Pečeni krompir je priljubljena jed, ki nas vedno znova navduši s svojo preprostostjo in okusnostjo. A tudi temu klasičnemu receptu lahko dodamo nekaj posebnega, da ga popeljemo na višjo raven. Če želite, da bo vaša običajna jed postala prava gurmanska poslastica, preprosto dodajte priljubljeno sestavino, ki jo verjetno že imate v hladilniku.

Če iščete način, kako običajni pečeni krompir povzdigniti na novo raven, je ta recept prava izbira. Kombinacija limoninega soka, gorčice in česna ustvarja bogato aromatično jed, ki bo navdušila vaše brbončice. Navdihnjen z grško kuhinjo ta krompir ponuja popolno harmonijo sočnosti, mehkobe in hrustljavosti ter se odlično poda k jedem, kot so pečenka, jagnjetina ali govedina.

Sestavine

  • 1 kg krompirja
  • 125 ml limoninega soka
  • 125 ml vode
  • 75 ml oljčnega olja
  • 60 g gorčice
  • 3–4 stroki česna
  • 2 čajni žlički posušenega origana
  • sol in poper po okusu
  • svež origano za serviranje

Priprava

Priprava krompirja: Krompir olupite in narežite na približno 2,5 cm velike kocke. Tako boste zagotovili, da se krompir enakomerno zmehča in speče.

Priprava marinade: V večji skledi zmešajte limonin sok, olivno olje, gorčico, sesekljan česen in posušen origano. Krompir dobro premešajte z marinado, da vsak kos vpije okusne sestavine.

Pečenje: Mariniran krompir razporedite v enakomerni plasti na namaščen pekač s pokrovom. Dodajte 125 ml vode, da bo krompir med peko mehak in sočen. Pokrit pekač postavite v pečico, segreto na 200 °C, in pecite približno 1 uro.

Po eni uri odstranite pokrov in pustite krompir v pečici še približno 20 minut, da se zlato zapeče in tekočina izhlapi.

Topel krompir postrezite kot prilogo. Uživajte v popolni harmoniji okusov!

Nasvet za popolno jed

Dodatek vode morda zveni nenavadno, vendar je prav ta skrivnost mehke teksture krompirja. Marinada ga bo dodatno obogatila z okusom, medtem ko se bo površina lepo zapekla v hrustljavo skorjico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!