Umešana jajca so ena najbolj priljubljenih izbir za zajtrk, vendar pa mnogi med njihovo pripravo spregledajo pomembno sestavino, ki vpliva na končni okus jedi.
Oglaševanje
Čeprav se priprava umešanih jajc mnogim zdi enostavna, je za mehko in kremasto jed potrebna sestavina, na katero mnogi pozabijo, piše Index.hr.
Umešana jajca potrebujejo maščobo, ki jim da kremasto teksturo. Mnogi mislijo, da lahko to dosežejo z oljem, vendar to ne drži.
Oglaševanje
Kot pravijo strokovnjaki, je košček masla vse, kar potrebujete za najmehkejša umešana jajca. Cvrtje jajc na maslu ne le izboljša njihovega okusa, ampak tudi pomaga, da so manj lepljiva in bolj puhasta.
Druge maščobe, kot sta olje in mleko, lahko sicer prav tako preprečijo, da bi se jajca izsušila, vendar razredčijo okus, zaradi česar umešana jajca niso tako okusna. Maslo pa bo dodalo nežen in uravnotežen okus.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje