Skrivna sestavina za najboljši pečeni krompir: popolno hrustljav in nelepljiv

Navdih 16. Maj 202407:51 0 komentarjev
Krompir Lyonnaise
Foto: PROFIMEDIA

Pečeni krompir je ena najbolj priljubljenih prilog glavnim jedem. Poda se tako k mesnim jedem kot ribam in sezonskim solatam. Vendar pri pripravi marsikdo naleti na težavo. Krompir se namreč med peko lahko sprime in ni dovolj hrustljav.

Preverite spodnji recept, ki zagotavlja hrustljav in nesprijet krompir.

Sestavine

  • 1 kilogram krompirja
  • 2 žlici koruzne moke
  • 100 mililitrov olja
  • sol (po želji)
  • zelišča

Priprava

Krompir olupimo, narežemo na četrtine in blanširamo v rahlo osoljeni vodi. Krompir zatem odcedimo, ohladimo in dodamo “skrivno sestavino”: krompir potresemo s koruzno moko. Potrudimo se, da je krompir čim bolj obložen z moko.

Pekač naoljimo in ga postavimo pečico, ogreto na 220 stopinj Celzija. Šele ko je olje segreto, pekač vzamemo iz pečice, nanj položimo krompir in ga vrnemo v pečico. Ob tem po okusu dodamo sol in zelišča. Temperaturo znižamo na 200 stopinj.

Vroči pekač s segretim oljem pripomore, da se krompir med peko ne prime na pekač. Če ga položimo na hladnega, se lahko namreč sprime in razpade.

Po 20 minutah pečenja je krompir pripravljen.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!