Čokoladna torta s piškoti je idealna sladica za kuharske začetnike, dobra izbira pa je tudi takrat, ko morate pripraviti nekaj okusnega na hitro. Za pripravo te slastne torte boste potrebovali zgolj 10 minut in štiri sestavine.
Za čokoladno torto boste potrebovali:
250 gramov keksov petit
120 gramov sladkorja
120 gramov masla ali margarine sobne temperature
350 gramov čokolade
Priprava:
Model ali pekač s premerom 20 centimetrov obložite s peki papirjem. Maslo oziroma margarino sobne temperature penasto mešajte in dodajte sladkor. Mešajte tako dolgo, dokler se sladkor ne raztopi. Zmesi dodajte še 150 gramov tople topljene čokolade in nadaljujte z mešanjem. Na koncu dodajte še koščke keksov in jih premešajte z žlico.
Ko zmes postane “enotna”, jo prenesite v pekač in dobro potlačite, da ne ostanejo luknje. Za nekaj ur torto pustite v hladilniku ali za 20 minut v zamrzovalniku, nato jo prelijte s preostankom topljene čokolade, piše Klix.ba.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!