Ruske kape, znane tudi kot šubarice, lahko pripravite brez pečice.
Priprava sladice ne zahteva težkih kulinaričnih postopkov, terja pa nekaj dela v kuhinji.
V izvirnem receptu so slastne tortice narejene iz biskvita, smetane, kokosa in čokoladne glazure, če pa nimate časa in iščete preprostejši recept za sladico impresivnega videza – obstaja rešitev tudi za to. Namesto biskvita je treba skuhati kremo, ki jo nato nalijemo v kozarce. Ko se strdi, tortice povaljamo v kokosu in prelijemo s čokolado, piše Punkufer.hr.
Sestavine
- 500 ml mleka
- 80 g sladkorja
- 8 g vaniljevega sladkorja
- 20 g moke
- 35 g jedilnega škroba
- 20 g masla
- kokosova moka
- 30 g temne čokolade
Priprava
Segrejemo mleko, nato pa v drugi posodi zmešamo sladkor, vaniljev sladkor, moko in jedilni škrob. Suhim sestavinam dodamo nekaj žlic mlačnega mleka in z metlico dobro premešamo.
Med segrevanjem mleka postopoma dodajamo mešanico s sladkorjem in moko. Med stalnim mešanjem nadaljujemo kuhanje, dokler mešanica ne zavre in se zgosti. Odstavimo z ognja in vmešamo maslo.
Zmes prelijemo in razdelimo v navadne steklene kozarce (za vodo). Uporabimo lahko kozarce s premerom osem centimetrov, v tem primeru bomo dobili tri velike šubarice. Za manjše pa uporabimo ožje kozarce. Pomembno je, da kozarci niso previsoki, saj bomo tako mešanico lažje dobili ven.
Ko se zmes ohladi, jo za približno eno uro postavimo v hladilnik.
Kozarec obrnemo na glavo in ga nežno potresemo, da kremasta vsebina zleze iz kozarca.
Na krožnik damo kokosovo moko, v kateri povaljamo stranice vsake tortice.
Čokolado stopimo v mikrovalovni pečici ali na sopari in jo z žlico premažemo po vrhu vsake tortice.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje