Ste pojedli kosilo, vonj po kuhanju pa je ostal? S tem se ga boste znebili

Navdih 28. Okt 202411:06 1 komentar
Odstranjevanje neprijetnih vonjav po kuhanju
Foto: PROFIMEDIA

Čeprav je lepo, ko domača kuhinja zadiši po jedeh, pripravljenih z ljubeznijo, lahko vonj po kuhanju ostane še dolgo po tem, ko ste že vse pripravili in pojedli. S tem enostavnim pripravkom se boste hitro znebili neprijetnih vonjav.

Kljub uporabi nape ali odprtemu oknu se lahko nekateri vonji med kuhanjem vpijejo v prostor in ostanejo dlje časa. Na srečo obstaja preprosta in hitra rešitev, ki pomaga nevtralizirati te vonjave.

Kako pregnati vonj po kuhanju?

S segrevanjem vode in aromatičnih sestavin, kot so limona, kis, cimet in nageljnove žbice, se v prostor izločajo vonjave in hlapi, ki hitro odstranijo vonj po kuhanju. Te sestavine ne le da osvežijo prostor, ampak lahko pomagajo ustvariti topel in dišeč ambient.

Limona ima namreč antibakterijske lastnosti, kis je naravni nevtralizator, cimet in nageljnove žbice pa prispevajo k čudoviti aromi, ki bo prostor osvežila. Pripravek za odstranitev neprijetnega vonja lahko prav pride tudi v hladnejših dneh, ko manj prezračujemo, piše Zadovoljna.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje