Poletje je pred vrati, z vse toplejšimi dnevi pa človeku misel hitro uide k osvežilnim in sladkim lubenicam. Ker jih doma bolj težko pridelamo, jih navadno kupimo v trgovinah ali tržnici, kjer pa se vedno znova začne iskanje tiste "prave". Kako torej vemo, da bomo domov prinesli zrelo in sočno lubenico?
Za izbiro prave lubenice je treba poznati kar nekaj trikov. Tri je z bralci ameriške medijske hiše CNN delila avtorica številnih kulinaričnih uspešnic Suzy Karadsheh. Kot pravi, se je trikov naučila v Egiptu od očeta.
Prvi znak, da je pred vami zrela lubenica, boste našli v njeni teži in velikosti. “Če se vam bo zdelo, da je sadež za svojo velikost še kar težek, imate v rokah sočno lubenico,” pojasni Karadsheh.
Drugi trik je vsem oboževalcem lubenic verjetno najbolj poznan. Če po sadežu potrkate in zaslišite globlji zven, je to običajno dober znak.
Tretji nasvet pa zahteva pozorno opazovanje barve zunanje skorje lubenice. Če lep zelen vzorec na eni strani prekine rumenkast krog, imate v rokah zrelo lubenico. To namreč pomeni, da je sadež na polju in soncu preživel dovolj časa in je lahko naravno dozorel, pojasnjuje Karadsheh.
Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!