
Pica, ki jo pripravite doma, morda ne bo popolnoma enaka tisti iz restavracije, vendar to ne pomeni, da ne more biti še boljša in okusnejša.
Pravzaprav za pripravo domače pice ni treba uporabljati posebnih sestavin – dovolj je, da upoštevate nekaj ključnih pravil.
Testo naj dovolj dolgo počiva
Ena najpogostejših napak je, da testa ne pustimo dovolj dolgo počivati. Da bo prožno in lepo vzhajano, mora počivati dovolj dolgo.
Najbolje ga je raztegovati z rokami, saj bo tako ostalo mehkejše.
Če se testo vrača, ko ga poskušate razvaljati, to pomeni, da potrebuje še nekaj časa, da se ogreje na sobno temperaturo.
To velja tudi za kupljeno testo. Če ga hranite v hladilniku, je zaradi nizke temperature še vedno togo in napeto, zato se, če ga poskušate takoj razvaljati ali raztegniti, pogosto krči in vrača v prvotno obliko.
Najbolje je, da ga pustite počivati približno 30 do 60 minut, odvisno od temperature prostora. Tako bo gluten v testu postal bolj sproščen, testo mehkejše in lažje za oblikovanje – poleg tega bo lepše vzhajalo med peko.
Namesto kečapa sami pripravite paradižnikovo omako
Čeprav mnogi kot osnovo za pico uporabljajo kečap, je veliko boljša izbira domača paradižnikova omaka.
Z malo več truda lahko pripravite omako, ki bo močno izboljšala okus vaše pice. Dovolj je, da zmešate paradižnik (tudi iz konzerve) in začimbe po svojem okusu ter omako premažete po testu, piše portal N1 Hrvaška.
Ključen korak za popolno pico
Ko je pica pripravljena za peko, je zelo pomembno, kako jo boste spekli.
Najprej je treba pečico ogreti na najvišjo temperaturo, da bo skorja lepo hrustljava. Ko je pečica dovolj vroča, položite pico vanjo in jo pecite približno 10 minut. Ta korak je ključen za popolno pečeno pico.
Če boste upoštevali te nasvete, boste lahko pripravili okusno in kakovostno pico, ki bo zagotovo navdušila vse ljubitelje te priljubljene jedi.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje