Trik pri cvrtju, ki bi ga moral poznati vsak kuhar

Navdih 17. Mar 202415:21 0 komentarjev
cvrtje
Fotografija je simbolična. Foto: PROFIMEDIA

Vonj hrustljavo zapečenega mesa nas pogosto navda s srečo. Kljub temu pa lahko cvrtje prinaša tudi svoje izzive, med katerimi je eden še posebej nadležen in nevaren. Ko zrezek položimo v vroče olje, ta začne pršiti po celi kuhinji, včasih pa poškropi tudi nas. A na srečo to lahko preprečimo.

Cvrtje hrane je lahko odličen način za pripravo okusnih obrokov, vendar pa lahko neprijetno pršenje olja povzroči nečistočo na štedilniku, madeže na oblačilih in celo nevarnost za opekline. Čeprav se zdi, da je to neizogibno pri cvrtju, obstaja preprost trik tudi za to.

Ko se lotite cvrtja, pa naj gre za meso, ribe ali celo jajca, poskusite metodo, ki bo olajšala vaše kulinarične podvige. Uporabnica Mirjana Liljak je na družbenem omrežju Instagram pokazala, kako preprečiti, da olje škropi na vse strani.

Ko opazite, da olje pljuska na vse strani, v ponev dodajte malo kruha.

Zakaj ravno kruh? Gre za preprosto, a učinkovito metodo, ki “pomiri” olje. Ko kos kruha pride v stik z vročim oljem, bo takoj začel “pobirati” vlago. Ta postopek absorbiranja vode bo zmanjšal verjetnost pršenja olja naokoli, ko boste dodali preostalo hrano za cvrtje.

Nad trikom so bili navdušeni številni uporabniki, ki so se pod objavo ženski zahvaljevali, saj da je to res uporaben kuhinjski nasvet. “Genialno,” je med drugim nekdo zapisal v komentarjih.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!