Bučke so odlična poletna zelenjava, ki omogoča pripravo številnih raznolikih jedi. Med najbolj priljubljenimi načini priprave je paniranje in cvrtje, saj ta metoda bučkam zagotovi hrustljavo skorjico in mehko sredico. Čeprav je postopek enostaven, obstaja nekaj trikov, ki lahko občutno izboljšajo končni rezultat.
Bučke so med najbolj priljubljenimi poletnimi jedmi. To vsestransko zelenjavo lahko dušimo, pečemo in cvremo. Odlična je za pripravo nizkokaloričnih alternativ za testenine, okusnih polpetov in zloženke. Bučke so prav tako odličen dodatek smutijem in različnim pekovskim izdelkom.
Ocvrte bučke so še posebej priljubljene, saj so hrustljave zunaj in mehke znotraj ter polne okusa. Priprava ni zahtevna, a marsikdo ne zna pravilno začiniti te jedi.
Za odličen okus paniranih bučk jih najprej povaljajte v drobtinah in/ali moki, ki ji dodate sol, po želji lahko tudi poper, dimljeno rdečo papriko, česen v prahu ali druge začimbe. Če imate radi pikantno hrano, dodajte drobtinam malo čilija v prahu ali kajenskega popra. Okus paniranih bučk pa bo še boljši, če v mešanico dodate nekaj naribanega parmezana, piše Punkufer.hr.
Kako ocvreti bučke, da bodo hrustljave:
V ponvi na štedilniku
V ponvi segrejte olje in vanj položite rezine paniranih bučk. Bučke pecite na vsaki strani približno dve do tri minute, dokler ne postanejo zlato rjave in hrustljave. Nato jih položite na papirnate brisače, da odstranite odvečno olje.
V cvrtniku na vroč zrak
Cvrtnik je odličen za pripravo hrustljave hrane brez veliko olja. Panirane bučke položite v en sloj v cvrtnik, segret na 200 stopinj Celzija, in jih pecite 6 do 8 minut, dokler ne postanejo hrustljave. Glede na vrsto cvrtnika jih boste morali morda na polovici obrniti.
V pečici
Bučke lahko spečete tudi v pečici brez olja, vendar ne pozabite, da ta različica morda ne bo tako sočna kot v ponvi. Panirane rezine bučk v eni plasti položite na pekač, prekrit s peki papirjem, in jih pecite v predhodno ogreti pečici na 200 stopinj Celzija približno 20 minut.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!