Kuhar iz znane avstrijske restavracije razkriva, kako pripraviti vrhunski dunajski zrezek.
Dunajske zrezke znajo pripraviti v vsakem domu, a najboljše boste našli v restavraciji Figlmüller v avstrijski prestolnici. Mnogi jo imenujejo za domovanje slavnega zrezka, ki ga tam pripravljajo že več kot sto let.
Kot piše hrvaški portal Punkufer, ga v restavraciji pripravljajo iz domačega svinjskega in telečjega mesa ter svežih drobtin. Skrivnost pa se, kot kaže, skriva v načinu cvrtja.
“Dunajske zrezke cvremo v treh ponvah, polnih sončničnega olja. Temperature cvrtja so skrivnost,” je v intervjuju za BBC povedal glavni kuhar restavracije Markus Brunner. Cvrtje v treh ponvah namreč po njegovih besedah poskrbi za bolj hrustljav zrezek.
V restavraciji pa ponujajo še nekaj trikov za okusen dunajski zrezek. Da bi ohranili sočnost, meso odrežejo šele po naročilu. Zrezek nato tolčejo s kladivom, dokler ta ne doseže štirih milimetrov debeline. Svinjski zrezki nato romajo v vroče sončnično olje, telečji pa v stopljeno maslo.
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!