Trik s peteršiljem, ki bi ga moral poznati vsak domači kuhar

Navdih 24. Maj 202415:11 0 komentarjev
peteršilj
Foto: PROFIMEDIA

Trik, ki bi ga moral poznati vsak kuhar.

Peteršilj je nepogrešljiva začimba za juhe in številne druge jedi, najboljši pa je, ko je povsem svež.

Če želite podaljšati njegovo svežino brez zamrzovanja, imamo preprost in učinkovit nasvet.

Peteršilj hitro izgubi svežino, vendar obstaja odličen trik, kako jo podaljšati.

Kako ohraniti peteršilj svež

Najprej narežite peteršilj. V večjo posodo dajte nasekljan peteršilj, ga posujte z žlico sode bikarbone in prelijte s hladno vodo. Pustite stati 15 minut.

Po 15 minutah peteršilj odcedite in položite na kuhinjsko krpo, da se dobro posuši. Ko je popolnoma suh, ga dajte v nepredušen steklen kozarec s pokrovom. Na dno kozarca položite papirnato brisačo in vanj dodajte peteršilj. Peteršilj bo tako ostal svež več kot mesec dni.

Kozarec hranite v hladilniku, peteršilj pa bo ohranil svojo aromo, okus in svežino.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!