Bučke so lahko zelene, rumene ali bele, a vedno izberite tiste bolj intenzivnih barv – izogibajte se "utrujenim" in bledim bučkam.
Bučke najdemo v trgovinah vse leto, a je zdaj tista prava sezona, natančneje od junija do avgusta. Uporabljamo jih lahko na različne načine, tudi v solatah in sladicah.
Pa veste, kako izbrati prave?
Izberite bučke s čvrsto svetlečo lupino brez vidnih poškodb, naj bodo na otip čvrste, zato jih pred nakupom preverite na otip. Če so bučke mehke, so verjetno že začele gniti, piše portal Punkufer.hr.
Pri bučkah je velikost pomembna, zato izberite manjše, te vsebujejo manj vode in manj semen. Tudi srednja velikost bučke je dobra izbira,.Bučke so lahko zelene, rumene ali bele, vedno pa izberite tiste intenzivnejših barv. Izogibajte se “utrujenim” in bledim bučkam.
Kako dolgo jih lahko imamo v hladilniku?
Idealno je, da jih uporabimo takoj po nakupu. Če to ni možno, jih shranite v papirnati vrečki in postavite v hladilnik, tam so lahko do enega tedna. Operite ali olupite jih šele, ko jih nameravate uporabiti. Ne hranite jih v plastičnih vrečkah, ker bodo premokre in se hitreje pokvarijo.
Bučke lahko tudi zamrznemo, narezane na manjše kose. Zamrznjene bučke lahko uporabite pri pripravi smutijev namesto banan – brez skrbi, v smutiju ne boste občutili njihovega okusa, dal pa vam bo želeno kremasto teksturo, še svetuje Punkufer.hr.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!