V zgodnji jeseni, ko lahko še dobimo sveže slive, se je lepo posladkati s slastnimi slivovimi cmoki. Receptov in trikov za njihovo pripravo je ogromno, če jih upoštevate, pa se lahko nadejate kulinaričnega razvajanja.
Okusna jesenska sladica je sama po sebi precej preprosta. Krompirjevo testo, ki obda zrele sladke slive in ga nato v obliki kroglice skuhamo v vroči vodi in na hitro pocvremo na maščobi in drobtinah.
Nihče ne mara gumijastih cmokov, zato je nekaj trikov treba upoštevati že pri pripravi testa. Kot piše portal Punkufer, je treba kuhan krompir pretlačiti skozi stiskalnico, ki se odstrani morebitne grudice, nato pa primešati ostro moko, stepeno jajce in malo soli. Krompirja torej nikar ne gre mečkati z električnimi kuhinjskimi aparati, saj bodo cmoki imeli gumijasto strukturo.
V starih kuharskih knjigah lahko pogosto zasledimo, da so gospodinje v testo dodale žlico masti, ki je izboljšala teksturo sladice. Če vam mast ni všeč, lahko namesto nje dodate žlico mehkega masla ali margarine.
Hrvaški portal na koncu svetuje, da izberemo čim bolj zrelo in sladko sadje. Če pa nam to ne uspe, lahko slivo prerežemo, ven vzamemo koščico in v vdolbino dodamo malo sladkorja.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!