Vse za pripravo te marinade, ki bo izboljšala meso in zelenjavo, verjetno že imate doma. Priprava pa traja nekaj minut.
Enostavna marinada je tako vsestranska, da se dobro poda tako mesu, zelenjavi, celo siru in vsem drugim jedem, ki jih pripravljate na žaru.
Še posebej je primerna za meso nežnejšega okusa, kot so denimo perutninski fileji, ali živila, ki sama nimajo posebnega okusa, kot so recimo bučke ali tofu, piše portal Pun kufer.
V marinado damo česen, limonin sok in mediteranske začimbe, kar verjetno že imate doma. Fino pa bo, če boste marinado pripravili dan pred “roštiljado” in jo čez noč pustili v hladilniku.
Količine, navedene v receptu zadostujejo za približno 600 do 700 gramov mesa ali okoli 450 gramov bučk ali tofuja. Slednji živili lahko, za boljši okus, narežete na manjše kose, vendar ne pretiravajte, da vam ne bodo padali skozi rešetko.
Sestavine in priprava:
Sveže iztisnjen sok 2 limon
4 stroki česna, drobno nasekljani
1 čajna žlička dijonske gorčice
1 čajna žlička mešanice suhih mediteranskih začimb ali mešanica origana, materine dušice/timijana, majarona in domače mete
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke mletega popra
3 žlice olivnega olja
Vse sestavine (razen olja) v dovolj veliki posodi dobro premešajte, potem pa počasi ob mešanju dodajajte še olje, da dobite enakomerno zmes.
Dodajte meso, zelenjavo ali tofu in rahlo premešajte. Prekrijte s plastično ali aluminijasto folijo in postavite v hladilnik za najmanj pol ure, najboljše pa kar čez noč.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!