Zakaj je posodico s kisom dobro pustiti v kuhinji čez noč

Navdih 30. Avg 202408:33 3 komentarji
Kis in olje
Foto: PROFIMEDIA

Z majhnim trikom boste odpravili neškodljivo, a pogosto težavo v svoji kuhinji – še posebej če veliko kuhate.

Kis lahko v domu dela čudeže. Čeprav večina od nas uporablja kis v solatnih prelivih, je uporaben tudi pri učinkovitem čiščenju doma. To je še posebej odlična ideja, če imate težave s plesnijo in vodnim kamnom. Odličen je denimo za čiščenje keramičnih ploščic in steklene površine, piše Jutarnji.hr.

V skupinah o vzdrževanju gospodinjstva na različnih družbenih omrežjih lahko pogosto preberete, da je dobro kis naliti v manjšo posodo in pustiti čez noč v kuhinji.

Po mnenju ljudi, ki so preizkusili trik, bo kis, tako puščen čez noč, absorbiral neprijetne vonjave, ki so nastale pri kuhanju.

Vsestransko uporaben

Kis lahko v gospodinjstvu uporabljate še na mnogo več načinov, piše Jutarnji: kot balzam za lase, za osvežitev oblačil ali repelent proti mravljam.

Prednost kisa je, da ne poškoduje površin, torej ga lahko uporabljamo na skoraj vseh, z izjemo starega lesa in marmorja. Kis topi umazanijo, učinkovito deluje proti trdovratnemu vodnemu kamnu in ima antibakterijski in nevtralizacijski vonj – tudi sam vonj po kisu hitro izgine.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje