Nekateri imajo navado, da pri pripravi omake in drugih prilog skuhane testenine pustijo "počivati" v cedilu. Zakaj tega ne bi smeli početi?
Oglaševanje
Testenine so ene najbolj priljubljenih živil na svetu, saj jih je zaradi nevtralnega okusa mogoče kombinirati z različnimi živili, najbolje pa se podajo k omakam in mesnim jedem, piše Klix.ba.
Kuhar Lorezno Boni, ki je zaposlen pri največjem proizvajalcu testenin na svetu Barrila, pa pravi, da vsi tisti, ki testenine po kuhanju pustijo v cedilu, naredijo ključno napako pri pripravi testenin.
Oglaševanje
Ko testenine namreč odcedite, na njih ostane še malo škrobne vode. Če jih pustite stati v cedilu, ta voda izhlapi, zato se testenine sprimejo in postanejo suhe. Poleg tega se postopek kuhanja konča, ko testenine odcedite.
Zato je priporočljivo, da testenine pripravite tako, da jih po kuhanju odcedite in takoj položite v ponev ali lonec z omako. Nekateri po kuhanju testenine celo splaknejo pod mlačno vodo, vendar to ni potrebno.
Pomembno pa je, da testenine niso kuhane popolnoma, ker se bodo skuhale v omaki. Torej, ko jih položite v omako, jed kuhajte še tri minute. Tako bodo testenine vpile del omake in jed bo okusnejša, še piše Klix.ba.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje