Tudi če se ne obremenjujemo s kalorijami in radi uživamo v hrani, včasih potrebujemo lažjo različico najljubših prigrizkov. Ta je prav tako okusna.
Pica se pogosto najde na mizi za večerjo in si jo radi privoščimo. Preprosta priprava, milijon različic. Danes predstavljamo recept za drugačno pico, ki bo lažja za želodec, piše punkufer.hr.
Obstajajo številne kombinacije in zdrave različice pice, predlagamo testo iz pirine moke.
Za testo za pico iz pirine moke potrebujete le nekaj sestavin.
Sestavine:
- 1 skodelica tople vode
- 2 žlički kokosovega sladkorja
- 1 vrečka suhega kvasa
- 2,5 skodelice pirine moke
- 1 žlička oljčnega olja
- 2 žlički koruzne moke
- sol
Priprava:
V posodo vlijte toplo vodo, dodajte kvas in sladkor. Premešajte in pustite stati 5 do 10 minut, dokler kvas ne začne vzhajati.
Počasi dodajte pirino moko in mešajte. Dodajte še oljčno olje in sol. Povečajte hitrost mešalnika in mešajte 3 do 5 minut. Testo mora biti dovolj gladko, ne sme pa se lepiti.
Pomokajte delovno površino in gnetite testo. Oblikujte kroglo. Naoljite posodo z oljčnim oljem in vanjo položite testo. Pustite stati približno 30 minut.
Segrejte pečico na 230 °C. Papir za peko posujte s koruzno moko.
Razvaljajte testo do velikosti premera približno 30 cm.
Pico obložite po želji in pecite 15 do 20 minut.
Dober tek!
Spremljajte N1 na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.
Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje