Čevapčiče si običajno privoščimo s kruhom, za marsikoga pa je obvezna spremljevalka te mesne specialitete lepinja. V Zagrebu pa jih lahko poskusite v povsem novi in nenavadni preobleki.
V Zagrebu je v adventnem času zelo pestro. Dogodki, slikovita okrasitev in seveda nešteto stojnic s hrano in pijačo. Na eni izmed njih ponujajo večno klasiko v novi preobleki.
Namesto da bi čevapčiče postregli s kosom kruha ali lepinjo, vam jih na eni izmed zagrebških stojnic postrežejo v briošu.
Kot piše portal Nova.rs, na tej stojnici vam pecivo, podobno rogljičkom, popečejo, da postane hrustljavo, nato pa ga napolnijo s čevapčiči in kajmakom. Nekateri se nad tem zgražajo, drugi pa so nad jedjo, ko jo enkrat poskusijo, navdušeni.
Za nenavadni brioš boste odšteli sedem evrov. Če ga želite poskusiti, ga v Zagrebu najdete na Strossmayerjevem trgu, kjer poteka kulinarični festival Fuliranje.
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje