Čarobna jesen je že v polnem oktobrskem razmahu in po ulicah povsod diši po sveže pečenem kostanju.
Priljubljene kostanje si lahko pripravite tudi sami doma, s trikom ali dvema pa bo enostavno tudi lupljenje njihove lupine. Če imate raje kuhanega kot tistega pečenega, je vaša naloga precej lažja, saj skuhanega preprosto olupite z ostrim nožem. Priprava in lupljenje pečenega kostanja pa bosta precej lažja, če sledite nasvetu naših dragih babic. Kostanj pred začetkom priprave za nekaj ur namočite v mrzli vodi, kar bo njegovo lupino precej zmehčalo, vam pa prihranilo umazano, bolečo in razpokano kožo na blazinicah prstov.
Priprava kostanja v pečici:
- Kostanj vsaj 2 uri namakajte v veliki posodi z vodo.
- V vsak kostanj naredite zarezo (največkrat to storimo v obliki črke x ali polmeseca).
- Pečico segrejte na 270 stopinj Celzija, nastavljena naj bo obvezno na funkcijo žar.
- Kostanje pecite 20 minut, vmes jih malce premešajte, da se bodo res dobro popekli z vseh strani.
- Na koncu jih dobro zavijte v krpo in počakajte 10 minut, preden se lotite njihovega lupljenja.
Pa dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!