Pijače, ki jih barmani v lokalu nikoli ne bi naročili

Magazin 26. Jul 202410:31 0 komentarjev
Ženski v baru pijeta koktajl
Foto: PROFIMEDIA

Če zares želite kvaliteto, določenih pijač, posebej "kompliciranih", ne gre naročati kjerkoli, pravijo izkušeni barmani.

Če bar ni specializiran za pripravo koktajlov ali specialnih pijač, jih raje ne naročajte, pravijo barmani, piše portal Pun Kufer.

“Nikoli ne naročam vina, natočenega v kozarec, v lokalih, ki ponujajo poceni pijačo,” je za Huffington Post razkril Daniel Yeom, glavni barman v Esters Vine Shop & Baru v Santa Monici v Kaliforniji.

“Nikoli ne veste, kako dolgo je bila steklenica odprta, verjetnost, da boste na takšnem mestu dobili nekaj kvalitetnega, pa so enake nič. Okus vina se začne slabšati takoj, ko je steklenica odprta in se lahko pokvari v nekaj dneh – razen če so v baru dosledni in natančni, kar se hranjenja vina tiče,” je dejal.

V prepolnem lokalu nikoli ne naročite točenega Guinnessa

Jack Taynan, ki dela v brooklynskem lokalu Interboro Spirits & Ales, pa pravi, da v prenapolnjenem lokalu nikoli ne bi naročil točenega piva Guinness.

“Točenega Guinnessa bom naročil le v lepem in tihem pubu, za katerega vem, da si bodo natakarji vzeli čas in ga natočili tako, kot je treba.” Svetovno znano temno pivo je namreč treba natočiti v dveh korakih. Ko je kozarec poln do treh četrtin, je točenje treba prekiniti. Tako se na njem ustvari značilna baržunasta pena. Ko se pivo uleže, je treba kozarec napolniti do konca.

Koktajli iz poceni približkov niso pravi koktajli

“Nikoli ne naročajte espreso martinija v baru, ki ima slabo kavo,” pa svetuje Alejandro Echeverria iz newyorškega Sushi by Bou. Čeprav je ta koktajl iz vodke in kave zadnjih nekaj let močno popularen, ga marsikje ne naredijo tako, kot bi bilo treba.

“Večina lokalov nima kvalitetnih kavnih aparatov, tako da končni rezultat ne bo takšen, kot bi želeli,” pojasnjuje barman.

Tudi drugih koktajlov, posebej tistih, ki zahtevajo več komponent, ne naročajte v barih, ki za koktajle niso specializirani, svetujejo barmani. “Običajno v navadnih barih koktajle naredijo na hitro in s (poceni) približki originalnih sestavin, zaradi česar okus ni takšen, kot bi moral biti,” pojasnjuje Laureen Lenihan, barmanka z 20-letnimi izkušnjami iz New Yorka. “Velikokrat pa tudi nimajo pravih kozarcev, v katerih bi koktajl lahko razvil poln okus,” dodaja.

Ministrstvo za zdravje opozarja: Prekomerno uživanje alkohola škoduje zdravju!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!