Recept: piščančji golaž

author
K. Š.
19. jun 2021. 04:00
>
13:50
Piščančji golaž
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Piščančji golaž lahko pripravite z različnimi vrstami mesa in ga kombinirate z drugimi jedmi.

Sestavine:


500 g piščančjih prsi


1 čebula


polovica pora


1 korenček


1 žlička zelenjavne mešanice začimb


sol, poper


1 žlička sladke mlete paprike


300 ml paradižnikove mezge


200 ml vode


olje


1 žlička peteršilja


Priprava:


Olupite in operite čebulo, por in korenček in nato vse na drobno sesekljajte.



Meso operite, nato ga narežite na kocke.


V posodo nalijte olje, da prekrije dno. Ko se olje segreje, dodajte čebulo. Na hitro prepražite, potem dodajte por in pražite, dokler se ne zmehča.


Dodajte kocke mesa, pražite minuto ali dve, nato dodajte korenček.


Premešajte in dodajte suhe začimbe, sol, poper, mleto sladko papriko in peteršilj.


Dodajte še paradižnikovo mezgo. Premešajte in na koncu dodajte vodo. Kuhajte v napol pokriti posodi na zmerni temperaturi.


Občasno premešajte. Če je treba, dolijte še malo vode, da se meso ne zažge. Golaž mora biti nekoliko gostejši, zato ne pretiravajte z vodo.


Pustite, da se ohladi, nato postrezite s pire krompirjem ali testeninami.


Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih