Piščanec v sladko-pekoči omaki iz pečice.
Sestavine:
– 6 piščančjih krač
– oljčno olje
– 2 žlički medu
– sojina omaka
– 3 stroki česna
– 1 rdeča čebula
– timijan
– 1 žlička rjavega sladkorja
– 2 žlički gustina
– sezamova semena
– pekoče paprike
– sol, poper
Priprava:
Piščančje krače brez kosti in kože narežite na kocke.
V posodo, v kateri jih boste marinirali, dodajte vse preostale sestavine, razen sezamovih semen, in dobro premešajte.
Pustite, da se marinira v hladilniku najmanj dve uri, v idealnem primeru naj piščanec ostane v marinadi čez noč.
Pečico segrejte na 200 stopinj. Piščanca razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, potresite s sezamovimi semeni in pecite približno 20 minut.
Postrezite z rižem in sezonsko solato.
Dober tek!
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Bodi prvi, ki bo pustil komentar!