Recept: piščanec v medeni omaki

author
N1
11. jul 2021. 04:00
>
11:19
Piščanec v medeni omaki
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Piščanec v sladko-pekoči omaki iz pečice.

Sestavine:

– 6 piščančjih krač


– oljčno olje


– 2 žlički medu


– sojina omaka


– 3 stroki česna


– 1 rdeča čebula


– timijan


– 1 žlička rjavega sladkorja


– 2 žlički gustina


– sezamova semena


– pekoče paprike


– sol, poper


Priprava:

Piščančje krače brez kosti in kože narežite na kocke.


V posodo, v kateri jih boste marinirali, dodajte vse preostale sestavine, razen sezamovih semen, in dobro premešajte.


Pustite, da se marinira v hladilniku najmanj dve uri, v idealnem primeru naj piščanec ostane v marinadi čez noč.


Pečico segrejte na 200 stopinj. Piščanca razporedite na pekač, obložen s papirjem za peko, potresite s sezamovimi semeni in pecite približno 20 minut.


Postrezite z rižem in sezonsko solato.


Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih