Recept: piščanec z gobami v limonini omaki

author
N1
27. jun 2021. 04:00
>
14:01
Piščanec z gobami
PROFIMEDIA | PROFIMEDIA

Piščanec, gobe in omaka, odlična kombinacija sestavin, v katerih boste uživali.

Sestavine:


2 piščančji bedri


120 g gob


3 stroki česna


1/4 žličke posušenega rožmarina


1 piščančja jušna kocka


1/2 skodelice vode


2 dcl smetane za kuhanje


1 žlica gorčice


oljčno olje


sol, poper


2 žlici limoninega soka



Priprava:


Pečico segrejte na 200 stopinj.


Meso operite in ga posušite s papirnatimi brisačami ter potresite s soljo in poprom.


Gobe narežite na listke.


Česen stisnite ali drobno sesekljajte.


V posodi zmešajte vodo in jušno kocko, gorčico, limonin sok in smetano za kuhanje.


Piščanca pecite na obeh straneh po pet minut na zmerno segretem oljčnem olju.


Pečeno meso vzemite iz ponve, vanjo pa dajte česen, rožmarin in gobe. Vse skupaj pražite, dokler se ne zmehča.


Piščanca vrnite v ponev, dodajte omako in pecite v ogreti pečici približno 40 minut.


Postrezite s pire krompirjem in zeleno solato.


Dober tek!

Teme

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih