Potnica rodila na letalu, namesto porodničarja ji je pomagala stevardesa

Magazin 20. Maj 202220:14
Delite:
Frontier Airlines
Foto: PROFIMEDIA

Torkov let je bil za posadko letalske družbe Frontier Airlines precej neobičajen. Noseča potnica je na letalu namreč dobila popadke, nato pa je na stranišču letala s pomočjo stevardese rodila zdravega otroka.

Potnica je v torek na letu med ameriškima zveznima država Denver in Orlando predčasno dobila popadke. Stevardesa Diana Giraldo je ženski pomagala do stranišča in pomagala pri porodu.

Pilot letala Chris Nye je ob tem povedal, da se je po porodu letalo ustavilo na Floridi, kjer sta se mama in dojenček s pomočjo medicinskega osebja izkrcala iz letala, ter nato nadaljevalo pot do Orlanda.

“Celotna posadka je bila odlična,” je dogodek v Facebook objavi letalske družbe komentiral še Nye. “Dispečerska služba je opravila sijajno delo, ko nam je na Floridi priskrbela zasilno letališče in medicinsko osebje. Vesel sem, da smo vsi stopili skupaj in na krov pozdravili novorojenčka,” je še dodal.

Novorojenčkova ime in spol v javnosti nista bila razkrita, toda letalska družba Frontier je razkrila, da je srednje ime otroka zaradi nenavadnega načina, kako je prišel na svet, Sky (Nebo).

To ni edini novorojenček v zadnjih letih, ki je luč sveta ugledal v zraku. Maja 2021 je na letu iz Salt Lake Cityja v Honolulu ženska rodila, a brez pomoči stevardese. Po srečnem naključju so bili na krovu zdravnik in tri medicinske sestre, ki so hitro priskočili na pomoč.

Rojstvo na letalu je lahko včasih celo boljše od rojstva na tleh. Dojenček z imenom Heaven (Nebesa), ki je bil leta 2016 rojen na letu iz Dubaja v Manilo, je od filipinske letalske družbe Cebu Pacific prejel milijon brezplačnih letalskih milj. Čeprav je za to, da bi jih izkoristil, še nekoliko premajhen, je letalska družba potrdila, da jih lahko porabijo tudi njegovi družinski člani.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar