“Copacabana” na Jadranu: peščena plaža, ki lahko sprejme tudi 150 tisoč ljudi

Potovanja 15. Jun 202405:26 1 komentar
Velika plaža, ulcinjska Copacabana, Ulcinj, Črna gora, plaža, Jadransko morje
Foto: Zajem zaslona/YOUTUBE

Če bi želeli vašim počitnicam dati kanček "tropskega" pridiha, ni daleč do kar 13 kilometrov dolge peščene plaže ob Jadranskem morju.

Jadranska vzhodna obala, ki si jo delijo Italija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Črna gora in Albanija, ima večji del kamnite ali prodnate plaže.

Pravih peščenih plaž, kakršne turistom ponujajo oglasi za potovanja v tropske kraje, je bolj za vzorec. Vendar pa obstaja plaža, ki jo domačini primerjajo kar s slovito Copacabano v Riu de Janeiru.

Kar 13 kilometrov dolga in v povprečju 60 metrov široka plaža se uradno imenuje “Velika plaža”, domačini pa ji pravijo “ulcinjska Copacabana”. Kot ime pove, je plaža v bližini Ulcinja, najbolj južnega črnogorskega obmorskega mesta. Od mesta je oddaljena le 5 kilometrov.

Plaža je za jadranske razmere res velika. Sprejme lahko do 150 tisoč kopalcev, piše portal punkufer.hr. In res je, na njej se ne boste hladili v senci visokih palm, a če vam ni všeč senca pod sončnikom, ki jih na plaži ponujajo v izobilju, še vedno lahko izkoristite senco borovcev v zaledju. V tem primeru boste do plitvega morja potrebovali nekaj več korakov.

Tudi če vam ležanje na plaži na organiziranem prostoru s sončnikom in ležalnikom ni ravno pri srcu, boste na njej še vedno lahko našli kotiček čisto zase.

Plaža je odprta za vse, če vam pa “praženje” na soncu ali poležavanje pod sončnikom nista del predstave o dopustu, pa lahko tam uživate v kajtanju (kitesurfingu), ki ga omogočajo poletni vetrovi, ali pa v potapljanju.

Deli borovega gozda pa skrivajo tudi mnoge restavracije in barčke, za bolj aktivne pa tudi razna športna igrišča.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje