Edinstvena plaža, na kateri se skriva čudovito modro oko

Potovanja 18. Jun 202404:57 0 komentarjev
Lokrum
Modro oko (Foto: PROFIMEDIA)

Če ste eni tistih, ki vsako leto na poletni oddih hodijo na Hrvaško, ste verjetno obiskali že veliko počitniških krajev. Ste se naveličali tipičnih turističnih destinacij in si želite nekaj drugačnega? Le deset minut vožnje z ladjico od Dubrovnika leži Lokrum, otok, ki skriva edinstveno naravno bogastvo.

V Lokrum, čudovit otok, ki je ime dobil po latinskem imenu za kislo sadje acrumen, se res ni težko zaljubiti. Ima čudovite plaže, razburljivo preteklost, edinstveno naravno arhitekturo in zelenje. Pa tudi pave, ki se ponosno sprehajajo, zajce, ki neprestano nekaj žvečijo, in mikroklimo. Tam so torej nekoliko nižje temperature kot v Dubrovniku, ki je oddaljen le deset minut vožnje z ladjico.

Medtem ko spretni plavalci skačejo z visokih pečin, se otroci kopajo v Mrtvem morju pod budnim očesom staršev, ki uživajo v obroku, v kavarni s pogledom na naravni fenomen. Jezero z odprtim morjem povezuje podzemni kanal, skozi katerega se občasno pojavi tudi kakšen potapljač.

Blizu Mrtvega morja je tudi arco naturale, naravni skalni most, ki je s svojim videzom kot velikansko modro oko navduševal avstro-ogrsko princeso Stephanie. Pod tem nenavadnim lokom se slana voda zbira v kamnitem bazenu in ustvarja spektakularen prizor.

Če želite uživati ​​v pogledu na ta fenomen brez turistov, je najbolje, da pridete čim prej. Ko prvič pridete na Lokrum, morate namreč jezero najprej najti. Poiskati morate mesto, kjer se je treba spustiti med skale in nato čez skale do morja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!