Predsednik Evropskega sveta v Srbiji z Vučićem pekel čevapčiče

Magazin 20. Maj 202218:201 komentar
Delite:
Vučić, Michel
Foto: Instagram (Zajem zaslona)

Predsednik Evropskega sveta se danes mudi v Bosni in Hercegovini, včeraj pa je obiskal Srbijo. Po uradnih pogovorih je skupaj s srbskim predsednikom užival v radostih srbske kuhinje - pekla sta tudi čevapčiče.

Predsednik Evropskega sveta Charles Michel se je včeraj sestal s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem in ponovno potrdil zavezanost k pogajanjem Srbije za vstop v Evropsko unijo. Med drugim sta razpravljala tudi o aktualnem dogajanju v Ukrajini in učinkih vojne na oskrbo z energijo po vsej Evropi … Po uradnem delu je sledil še obisk Vučićeve posesti, kjer sta skupaj pekla čevapčiče.

Vučić je na Instagramu objavil fotografijo, na kateri pozirata skupaj z Michelom. Srbski predsednik je v opisu fotografije zapisal: “Skupaj sva pripravljala čevapčiče. Hvala Charlesu Michelu za obisk in podporo evropski prihodnosti Srbije.”

Predsednik Evropskega sveta je po obisku Srbije odpotoval še v Sarajevo, kjer se je sestal s političnim vodstvom Bosne in Hercegovine. V ospredju pogovorov so razmere na Zahodnem Balkanu, pa tudi volilni zakon v Bosni in Hercegovini.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar