
Skrivnost, kako paprike obvarovati pred tem, da bi vam v hladilniku hitro propadle, se skriva v pripravi na hlajenje. Metoda pa je nadvse preprosta.
Oglaševanje
Tako kot številne druge vrste zelenjave imajo tudi paprike omejen rok trajanja. Zato je pravilno shranjevanje ključnega pomena za ohranjanje njihove svežine.
Čeprav jih veliko ljudi preprosto postavi na polico hladilnika brez posebnega razmisleka, je to občutljivo živilo precej bolj zahtevno – samo hladno okolje namreč ni dovolj.
Oglaševanje
Po besedah strokovnjakinje za shranjevanje hrane Amy iz podjetja The Cross Legacy je skrivnost, kako paprike ohraniti sveže dlje časa, v načinu, kako jih pripravite za hladilnik.
Potrebovali boste tudi štoparico
Priprava ne vzame veliko časa in ne zahteva nobenih posebnih ali težko dostopnih sestavin. Vse, kar potrebujete, je beli kis. No, pa malo vode in posodo, v kateri boste papriko oprali - in štoparico.
Oglaševanje
Posoda naj bo dovolj velika, da vanjo spravite 10 skodelic vode in četrt skodelice belega kisa ter seveda paprike.
Paprike naj bodo v mešanici vode in kisa potopljene dve minuti. Obvezno nastavite štoparico, saj jih boste drugače morda namakali predolgo, piše portal N1 Hrvaška.
Po namakanju jih je treba vzeti iz raztopine in položiti na papirnato brisačo ali kuhinjsko krpo, da se popolnoma posušijo.
Da bi paprike pravilno shranili in jim podaljšali obstojnost, se pred shranjevanjem v hladilnik prepričajte, da so povsem suhe.
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje
Oglaševanje