Vsi jo poznamo, a se nanjo spomni le malokdo.
Polenta je tradicionalna jed iz koruzne moke, ob katerih so odraščale mnoge generacije, in ki je silno enostavna za pripravo, ob tem pa je tudi zdrava.
Pripravimo jo lahko sami. Potrebujemo 3 velike zajemalke (koruzne ali pirine) moke, liter in pol vode, malo soli in za boljši okus (a to je po želji) še malo sira ali smetane.
V večji lonec nalijemo vodo, jo solimo in pristavimo na štedilnik, da zavre. V vrelo vodo stresemo moko, vendar še ne mešajte. Moka mora ostati na gladini vode. V sredino kupčka moke s kuhalnico naredite majhno luknjico, nato pa pustite, da se počasi kuha 20-30 minut. Nato z leseno kuhalnico rahlo mešajte toliko časa, da se znebite vseh grudic. Čisto na koncu na vrh polente dodajte sir, smetano ali kajmak.
Polenta vsebuje maščobe, ki koristijo delovanju črevesja, odlična pa je tudi za topljenje kilogramov, saj je dovolj nasitna, da vas lakota po obroku še nekaj časa je bo “ujela.”
Kakšno je tvoje mnenje o tem?
Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje